Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Memory

Michel Franco

100
    drama,
VS, Mexico

Maatschappelijk werkster Sylvia leidt een overzichtelijk en gestructureerd leven.  Ze werkt met gehandicapten, woont in een ruige buurt en zet bij aankomst in haar appartement meteen het alarm aan. Ze verdeelt haar tijd tussen haar dochter, werk en AA-bijeenkomsten. Dit wordt overhoop gegooid als Saul haar na hun middelbare school reünie naar huis volgt.  Sylvia beseft dat de zachtaardige Saul geen kwade bedoelingen heeft en van diens broer Isaac verneemt ze dat hij kampt met dementie. Sylvia denkt te begrijpen waarom Saul haar blijft opzoeken. De onverwachte hereniging heeft een grote impact op hun beide levens en zet de deur naar het verleden wagenwijd open.
De relatie van alle personages met hun verleden is complex. Saul  kan zich enkel de dingen van lang geleden voor de geest halen. Sylvia kampt met een traumatische jeugd, en een verleden als alcoholist. Haar moeder lijkt dan weer in ontkenning te leven – of juist niet – en haar zus beschouwt de herinneringen van een kind als onbetrouwbaar.

Memory zit vol tederheid, vertelt een zeer toegankelijk verhaal en sluit af met een optimistische noot. Sargaard won de prijs voor beste acteur op het filmfestival van São Paulo.  Chastain draagt echter de hele film met een werkelijk uitmuntende acteerprestatie.

Cast

Jessica Chastain, Peter Sarsgaard, Merrit Wever

10 november 2024
11:30
12 Seks Grof taalgebruik
Kaartje kopen